Autor: Agnieszka Ignaszak
Jak pozbyć się wody z mięsa na psie smaczki, aby nie narażać go na wysoką temperaturę i zachować maksimum wartości odżywczych? Przez liofilizację! ❄ [współpraca] Można powiedzieć, że liofilizacja to suszenie za pomocą mrozu. Produkty są zamrażane, żeby później pozbyć się z nich wody. Proces mrożenia musi zajść dość szybko, aby zapobiec powstaniu dużych kryształów lodu. Później następuje tak zwane suszenie sublimacyjne - polega na odpowiednim manewrowaniu parametrami ciśnienia i temperatury, aby usunąć z pokarmu nawet 95% wilgotności! Ten proces z kolei trwa dość długo, a dzięki niemu woda nie skrapla się, tylko „uchodzi” w postaci lotnej. Aby pozbyć się resztek wilgoci na końcu można jeszcze produkty nieco dosuszyć w klasyczny sposób. Po takich zabiegach w pokarmie zostaje jedynie 1-2% wody. @aylapolska to w 100% liofilizowane przysmaki dla psów, wyprodukowane z mięsa jakości Human Grade. Zachowują kompleks wartości odżywczych. Produkowane są z produktów od lokalnych dostawców, z chowu bez antybiotyków. Brak wypełniaczy i konserwantów, ale za to wysoka zawartość białka oraz fakt, że przysmaki pochodzą z małej, lokalnej firmy daje nam produkt idealny. Dorzućmy jeszcze opakowanie z recyklingu, to już w ogóle SZTOS! ♻️ Gamonie orzekły, że @aylapolska to przysmaki a które dadzą się pociąć, więc nie pozostaje nam nic innego jak polecić i zachęcić do oddania głosu w @topfordog 😊 Czas jest jeszcze do 3 grudnia! @aylapolska @topfordog #huskylove #topfordog #ambasadortopfordog #topfordog2021 #ayla #aylapolska #przysmakiayla #ilovemydog #happydog #husky #huskygirl #sleddog
Zobacz oryginalną recenzjęInformacji na temat plebiscytu oraz zgłoszeń produktów i usług udzielają:
Nina Gowin - organizator plebiscytu
n.gowin@dogandsport.pl
Małgorzata Czekała
m.czekala@dogandsport.pl
Katarzyna Rożko
k.rozko@dogandsport.pl